TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiul lui Iisus BB-DEJ-FIULLI-19-N-001
Fiul lui Iisus
Vezi
galerie

Fiul lui Iisus

de Denis Johnson

Id: #262042

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fiul lui Iisus este o cronică vizionară a visătorilor, a dependenților, a sufletelor pierdute. Aceste povești vorbesc despre vortexul suferinței, despre transcendență, despre decădere și despre izbăvire, despre rătăcire, regăsire și din nou rătăcire.

Naratorul acestor povestiri interconectate este un tânăr nenumit, care oscilează între dependența de heroină și de alcool, cu mintea încețoșată și, totodată, extraordinar de lucidă sub influența acestor substanțe. Pe parcursul aventurilor sale întâlnește un întreg „asortiment” de oameni care par la fel de înstrăinați și de confuzi ca și el: păcătoși, inadaptați, pierduți, pe cei damnați, pe cei uitați. Din viețile lor întunecate și aparent aleatorii, Denis Johnson compune adevărate parabole ale prezentului de o frumusețe abrazivă și devastatoare.

În 1999 acest volum de proză scurtă a fost ecranizat.



Alte titluri pentru DenisJohnson (autor):
Generozitatea Zânei Mării (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Denis Johnson

Data apariției: mai 2019

ISBN: 978-606-94625-4-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Denis Johnson, autorul romanului „Arborele de fum”, câștigător al National Book Award for Fiction, revine pe mesele de noutăți cu volumul de povestiri „Fiul lui Iisus”, un volum dedicat lumii celor pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dumnezeul în care vreau să cred are simțul umorului și vocea lui Denis Johnson.”

Jonathan Franzen

„Sunt atât de puține cărți la care mă întorc iar și iar, și cu atât mai puține scrise în ultimele zeci de ani. Dar nu mă satur niciodată de Fiul lui Iisus. E un volum scurt de unsprezece povestiri. Și este brutal de onest și dureros de frumos. Este o lume devastată de alcool și de droguri. Johnson nu romanțează niciodată aceste cadre întunecate, lăsându-și naratorul deschis către ideea că, în ciuda tuturor acestor lucruri, încă putem trăi într-o lume tulburător de romantică.”

Nathan Englander, NPR

„Niciun romancier american de la Willian Burroughs încoace nu a mai riscat atât de flagrant prin «insensibilitate» în încercarea de a expune patologia dependenței... [Un volum] amuzant și răscolitor.”

The New York Times
Denis Johnson
Denis Johnson
Autor

Scriitor, poet și dramaturg, Denis Johnson s-a născut la München, în Germania, u...

vezi autor