Ucide-l pe Tată

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 03 Februarie, 2019
2545

Dante a devenit o legendă în analele poliției italiene, fiind supraviețuitorul unui caz de răpire care l-a ținut prizonier o bună parte a copilăriei sale și i-a distrus iremediabil viața. Presupusul răpitor s-a sinucis, însă Dante e convins că răpitorul său, Tatăl, e în continuare în libertate și că poliția a greșit complet rezolvarea cazului său. Dottoressa Colomba e în concediu de refacere după ultima ispravă care a lăsat o mulțime de victime și a stârnit un adevărat scandal internațional. Însă la rugămintea superiorului ei preia un caz ciudat, soldat cu o crimă și o răpire. Datele inițiale nu se prea potrivesc, însă poliția încearcă să rezolve repede cazul având deja un suspect.

Colomba apelează la Dante, un bărbat capabil să descifreze excelent „limbajul corpului” dat fiind istoricul său tragic din copilărie. Și intuiția ei nu e greșită pentru că datele oferite de ancheta oficială duc spre o altă concluzie. Ancheta ei se complică și Dante face ca orice pas să fie legat de trecutul său și de obsesiile sale. Însă numărul victimelor crește și posibilitatea ca Tatăl să fie încă în viață nu mai e doar o presupunere absurdă.

Răpiri sinistre, servicii secrete, personaje minuțios construite și o intrigă inteligentă care nu-ți lasă portițe de scăpare. Romanul acesta se citește până la capăt într-un ritm nebun și nu dezamăgește deloc. Fără îndoială, Sandrone Dazieri e un excelent prozator de romane polițiste iar „Ucide-l pe Tată” intră pe primul raft al literaturii de gen.

Ucide-l pe Tată (Vol. 1)
Ucide-l pe Tată (Vol. 1)
Sandrone Dazieri
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram