Trădătoarea Baru Cormoran

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 09 August, 2019
2545

Deși e abia un copil, Baru își dă seama că nimic bun nu se anunță pentru familia și cunoscuții ei atunci când imperiul Mascaradei poposește în port cu o mulțime de vase comerciale, dar și cu o mulțime de militari. E un imperiu mare, celebru pentru expansiunea sa. Iar Taranoke, ținutul în care trăiește micuța Baru e o insulă de mici dimensiuni, în care relațiile homosexuale sunt permise, însă în imperiu homosexualitatea e o crimă și e pedepsită crunt.

Ani mai târziu, Baru e contabila unei alte regiuni a Imperiului. O regiune complicată, dominată de intrigi politice și revolte contra Imperiului. Echilibrul politic e precar, regiunea e împărțită în mai multe ducate care se luptă pentru putere și influență, iar Baru e obligată să se descurce în aceste condiții. Capitala Imperiului îi cere ca taxele să fie colectate eficient, însă crizele economice și comploturile pun în pericol acest lucru. Însă o contabilă șefă inteligentă poate conduce din umbră întreaga regiune. Până la urmă, fără bani, nicio armată nu poate fi întreținută de-a lungul iernii.

„Trădătoarea Baru Cormoran” e un fantasy mai degrabă istoric, ce pune accent pe intrigile de curte, pe comploturile economice și bătăliile tradiționale. Deși ne aflăm într-o lume imaginară, Seth Dickinson apelează foarte puțin la creaturi sau obiecte și puteri specifice lumii fantasy. Fanii seriei „Cântec de gheață și foc” pot citi cu mare plăcere acest prim roman dintr-o viitoare serie de patru cărți. Aventurile lui Baru în încercarea de a distruge din interior Imperiul Mascaradei se anunță pe cât de complicate, pe atât de palpitante și de sângeroase.

Trădătoarea Baru Cormoran
Trădătoarea Baru Cormoran
Seth Dickinson
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram