Îmbrățisarea

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 08 Octombrie, 2014
2545

Dolf face parte din categoria personajelor bune la suflet, însă sărace în spirit, personaje celebre în literatura universală. Puteți citi, de pildă, celebrul roman al lui Steinbeck – Șoareci și oameni – sau romanul lui Daniel Keyes – Flori pentru Algernon, pentru a mai găsi câțiva „eroi” asemănători.

Ajutorul unui medic autopsier, plătit prost, locuitorul singur al unei cămăruțe pline cu insecte moarte (pasiunea pentru insecte a lui Dolf nu trebuie subestimată!) și postere cu femei goale, Dolf își trăiește viața sperând ca sfaturile bunului său prieten, Walter, să îi aducă cândva între așternuturi femeia perfectă. Ca să fim sinceri, ar trebui să precizăm: să îi aducă în pat prima femeie, pentru că Dolf, bărbat timid și puternic mirosind a formol și cadavre e incapabil să cunoască alte femei decât cele deschis de medicul Sander pe masa morgii la care ambii lucrează.

O crimă ciudată și o iubită îndurerată îi vor schimba viitorul tragicului nostru personaj. Îndrăgostit lulea și cu o imaginație bogată, Dolf face tot ce îi este omenește posibil pentru a-și întâlni femeia iubită. Iar realitatea, pe măsură ce imaginația deosebit de bogată a lui Dolf creează idile perfect, devine din ce în ce mai tristă, incomodă și tragică pentru bietul Dolf.

Un roman bine scris, cu o poveste de dragoste tristă și un personaj pe care nu îl veți uita ușor. În fond, Martin Gülich scrie un roman grozav, potrivit pentru zile ploioase sau weekenduri lungi și leneșe, așa cum toți avem câteodată.

Îmbrăţişarea
Îmbrăţişarea
Martin Gülich
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram