Din America, experiment în doi

Simona Husaru
Simona Husaru 22 Iunie, 2023
361

Cărţile romantice sunt cu siguranţă printre preferatele mele. Atunci când descopăr o carte frumoasă şi scrisă cu bun gust, mă bucur nespus de mult! După ce am citit prima carte din seria Din Spania, cu dragoste, mi-am mi-am dorit să mă delectez cu o nouă carte scrisă de Elena Armas

Din America, experiment în doi este o carte foarte frumoasă, care se citeşte independent de cea menţionată anterior, fiind vorba de personaje diferite şi un subiect nou. Încă din primele pagini autoarea ne introduce intr-un cadru care ne acaparează şi ne face curioşi, cadrul romantic care are să se creeze treptat. 

 

Povestea este spusă din perfectiva celor două personaje, a lui Rosie şi Lucas, capitolele alternând între ele. Mi-a plăcut să aud perspectiva şi găndurile fiecăruia dintre ei, în acest mod având şansa să le fac un contur mai clar. 

Stilul autoarei e foarte drăguţ aşa că e imposibil să nu te indrăgosteşti de protagonişti, dar şi de celelalte personaje. După ce cariera de surfer profesionist a lui Lucas se încheie din cauza unui accident despre care nu vorbeşte, acesta ajunge să se simtă cumva pierdut, plutind în derivă... in acelaşi timp şi Rosie se luptă pe plan profesional, noul ei job de autoare nefiind chiar aşa cum se aşteptase. 

Mi-a plăcut farmecul lui Lucas şi modul în care vorbea despre Rosie, dar şi cuvintele lui de alint pentru aceasta, zise de multe ori în spaniolă. Si porecla de "Ro" mi s-a părut tare simpatică şi parcă m-a făcut pe mine să mă simt că trăiesc în pielea protagonistei. Să nu mai zic de cuvintele secrete cronuţesc" pe care personajele le folosesc ocazional, în momente intime. 

Experimentul prin care vor trece personajele este asemenea unui joc, cartea avănd note jucăuşe, hazlii, care se îmbină şi cu momentele mai triste datorate de dorinţele personajelor care în mintea lor sunt irealizabile. Apar şi scene mai fierbinţi, fiţi fără grijă, dar acestea mi se par de bun gust, cartea în sine fiind superbă şi încărcată de cadre şi sentimente tare faine, demne de un film. 

Cărţile romantice mereu mă cuceresc iar "Din America, experiment în doi" e o lectură foarte bună pe care v-o recomand cu mare drag I 

 

Din America, experiment în doi (Vol. 2)
Din America, experiment în doi (Vol. 2)
Elena Armas
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram